زرشک گیاهی شناخته شده در فرهنگ ایران است اما این گیاه خوش رنگ، ترش و پر خاصیت از چه زمانی وارد فرهنگ ما شد؟
زرشک از گروه زرشکیان است که با نام های بربریس berberis شناخته می شود. زرشک گیاهی آشنا برای مردم ایران است که طعم ترش آن برای ذائقه ی ایرانیان قابل قبول است سال هاست که این گیاه در ایران به صورت های مختلف، آب زرشک، زرشک پلو، خورشت زرشک و … مورد استفاده قرار می گیرد. در کتب بزرگان پزشکی ایرانی سنتی با توجه به خواص بی همتای زرشک از آن به منظور دارو استفاده می شود. این گیاه در قرن هفتم شناخته شد و در نواحی معتدل نیمکره شمالی دیده شد. در ایران دو نوع زرشک با هسته و بدون هسته وجود دارد که در استان های خراسان، کرمان، تهران، آذربایجان، کرج و چالوس آب و هوای مناسبی برای این گیاه وجود دارد.