زرشک تازه بسیار آسیب پذیر است. نکاتی درباره خرید، پاک کردن، استفاده و نگهداری طولانی مدت زرشک با حفظ کیفیت و تازگی زرشک بیان می کنیم.
برداشت زرشک تازه از نیمه ی دوم مهر ماه آغاز و تا پایان آبان ادامه دارد. پس از برداشت مقداری از محصول به منظور مصرف به صورت تازه بسته بندی و به بازار های تمام نقاط کشور ارسال می گردد. برای خرید زرشک تازه به ظاهر زرشک توجه می کنیم اگر دانه ها به خوشه ها خوب چسبیده باشند و پوست روی آنها شفاف و صاف و رنگ آنها قرمز خوش رنگ باشد نشان دهنده ی تازگی زرشک است. برای سالم جدا کردن دانه ها ابتدا خوشه ها را از زیر تیغ های ساقه جدا می کنیم و به آرامی دانه های زرشک را جدا می کنیم برای شستن زرشک را در آب سرد می ریزیم ومی گذاریم برای چند دقیقه بماند سپس با احتیاط از آب خارج می کنیم و در آبکش می گذاریم تا آب آن خشک شود. زرشک تازه را می توانیم به منظور تهیه ی غذا تفت دهیم یا برای آب گیری، تهیه ی مربا و ترشی مورد استفاده قرار می گیرد. برای نگهداری زرشک تازه برای تمام سال آن را بسته بندی و در فریزر نگهداری می کنیم.